Myssyn ohjeet

Tässä nyt kaksi ohjetta, jotka ovat melkein samanlaisia. Ensimmäinen on KodinKuvalehden erikoisliitteestä 1984 ja toinen SuuriKäsityökerho-lehdestä 3/1988. Molemmilla olen neulonut ja tulos yhtä hyvä.

Aloituksen eli silmukoiden luomisen tein uudella tavalla. Se on mielestäni hyvä, jos ei halua, että päälaelle jää isoa reikää. Tein sormen ympäri silmukan, niinkuin tekisin solmun. Jätin noin 5 cm:n pätkän lankaa ja aloin virkkaamaan siihen ympyrään silmukoita sen määrän mikä tarvitaan aloitukseen. Siirsin sitten silmukat puikoille ja aloitin mallineuleen. Ensimmäisen kerroksen jälkeen kiristin sen reiän umpeen siitä langanpätkästä.

Neuloin molemmissa ohjeen mukaan aina sinne lehden kärkeen. Kun kärki umpeutui, en enää ohjetta lukenut. Malli jatkuu ihan loogisesti. Kun myssy on sopivan korkea/matala, tein viimeisellä kuviokerroksella näin: neuloin 3o, 3o yht, 3o jne, eli kavennukset hoituivat siinä samalla kun en tehnyt enää niitä langankiertoja. Silmukkamäärä oli 144 ja kavennuksen jälkeen 96s, jolla neuloin sen reunaosan, sileää oikeaa noin 3 cm. Päättelin silmukat löysästi, reunus menee rullalle itsestään.

Jos on jotain epäselvää, niin voin blogissani selventää.

Pirena, 2010